Labyrint Training

Over Labyrint Training

Eigenaren

Alice en Cyril zijn de eigenaren van Labyrint Training. We zijn in 2016 begonnen in Deventer met cognitief gedragsmatige groepsinterventies. Dit bleek al snel niet bij ons te passen en hebben er maanden over gedaan om een ander, nieuw concept te ontwikkelen. Wij konden ons niet meer vinden in gestandaardiseerde interventies.

Visie

Wat zijn we dan wel gaan doen? Wij hebben een eclectische aanpak ontwikkeld die wel past in onze visie op hulpverlening. We zijn begonnen door alles wat als ballast wordt ervaren door ons, maar ook door cliënten, los te laten. In volledige vrijheid en onafhankelijkheid dat doen wat bij ons, maar ook bij cliënten en verwijzers past. Dat blijkt heel divers te zijn. Deze zoektocht was niet eenvoudig. Wij hebben ons dan ook als doel gesteld om zoveel mogelijk dicht bij onszelf, bij onze cliënten en hun contactpersonen te blijven.

Wij weten op voorhand niet wat goed is voor een ander. Daar zijn we ons van bewust. Bij iedere cliënt gaan we opnieuw op zoek naar een passende interventie.

 

Leren

Dat betekent dat we van vele markten thuis moeten zijn, persoonlijke ontwikkeling van onze specialisten is dan ook een must. Wij durven ‘het bekende’ los te laten en staan open voor alles wat anders of nieuw is. Dat houdt ons scherp, nieuwsgierig en leergierig.

Elke cliënt is een nieuwe uitdaging en niet meer van hetzelfde.

Dat klinkt wazig en onduidelijk……. Door iedere keer weer open te staan voor diegene die tegenover ons zit, door elke keer weer samen met de cliënt op zoek te gaan naar zijn of haar manier van verandering of ontwikkeling wordt het eigenlijk heel snel concreet en duidelijk…. omdat het past!

 

Gelijkwaardigheid

Dat neemt niet weg dat wij ook scherp zijn op wat we zien in gedrag, en dat wij duidelijkheid hierover niet schuwen. Ook als dit soms pijnlijk is. ‘Prikkelen’ en ‘spiegelen’ zijn hierin dan ook toverwoorden. Dat kan soms wat afschrikken, maar zal vrijwel altijd leiden tot persoonlijk inzicht. Hierbij is gelijkwaardigheid en vertrouwen tussen cliënt en specialist een must. Er moet sprake zijn van een persoonlijke verbinding om gedragsverandering te kunnen realiseren. Je mag van ons dan ook verwachten dat ook wij kwetsbaar en aanspreekbaar zijn. Anders kan er geen sprake zijn van gelijkwaardigheid.

 

Nieuwsgierig?

Wij hopen je als lezer van deze website nieuwsgierig te hebben gemaakt naar onze ‘anders dan andere’ manier van werken en nodigen je uit om de website verder te lezen of contact op te nemen met Cyril van Leeuwen 06 17602447 of  Alice Smit 06 46291228. Want wij staan voor je klaar!

 

Ons team met specialisten

Bewegingsdeskundige Nader in te vullen

Lees meer

Bekijk alle specialisten

Labyrint Training