Labyrint Training

Recensies

Onderstaand onze referenties.

Mijn traject begon nu bijna anderhalf jaar geleden bij jullie labyrint. Op dat moment had ik ontslag genomen bij een werkgever waar ik 7 jaar voor had gewerkt. Ik weet nog dat toen ik begon dat ik dacht ach dat doe ik even, het probleem is niet zo heel groot dus gewoon even schouders eronder en door.

De intake bij Alice was erg prettig. Ik kreeg gelijk een vertrouwd gevoel bij haar waardoor ik eigenlijk alles in een stormvloed eruit gooide in een notendop. Alice stelde een combi behandeling voor, duo sessies bij haar en bij collega gedragskundige Cyril. De kennismaking met Cyril was fijn, maar gelijk ook heel duidelijk. Het spiegelen van mijn eigen gedrag was begonnen. Ik stond altijd in standje verdedigen / excuses verzinnen, vooral heel veel loze woorden. Stop! Ik moest leren voelen. Voelen wat er vanbinnen zat. Luister naar het fluisteren van je hart. Want er schreeuwde ontzettend veel in mij, behalve mijn gevoel, dat was een klein stemmetje diep weggedrukt waar ik niet meer naar aan het luisteren was.

Ik wilde het zo graag goed doen voor iedereen dat ik keer op keer over mijn eigen grens heen ging. Ook tijdens de therapie was het nog een tijd het geval. Elke sessie kwamen er wel speerpunten of zaadjes zoals jullie dat noemden waarmee ik aan het werk ging. Soms bewust maar in eerste instantie ook onbewust. Daarna volgde bewust. Op het moment dat ik mij bewust werd van dingen die er waren geweest en dat ik best verdrietig mocht zijn overviel het me. Ik kreeg een complete paniekaanval. Thuis stapte ik weer in mijn oude valkuil: niet luisteren naar het fluisteren van mijn hart maar gewoon zoals het mij vroeger geleerd was verder gaan, door gaan, iedereen voelt zich wel eens rot. Tot mijn volgende sessie ik hier over sprak met de coaches en Cyril. De boodschap was vrij simpel…luisteren naar je hart. Vanaf dat moment en misschien juist ook wel omdat ik me nu bewust was van mijn gedrag kon ik het veranderen.

Als ik nu iets voelde en dat voelde niet fijn ging ik met mezelf praten, mezelf aanmoedigen en prijzen i.p.v. mezelf straffen of me schamen. Ik merkte dat het fijn was en nog steeds is om jezelf lief te hebben. Het mooiste cadeau was om dit ook door te geven naar mijn kinderen. Jullie mogen bang zijn, verdrietig zijn, alles voelen wat je voelt en het is goed.

Nu anderhalf jaar verder merk ik dat ik nog steeds leer. Ik weet nog dat ik de therapie niet durfde te stoppen en het einde telkens maar uitstelde omdat ik dacht dat ik het niet zonder jullie kon. Maar jullie zijn er, altijd een belletje, een appje of een mailtje en dat is een fijn gevoel. Ik noem het nu altijd het grootste cadeau aan mezelf voor mijn leven lang.

Het was en is nog steeds diep gaan om patronen te veranderen. Ook mensen moeten wennen aan een patroon die jij weer veranderd. Jezelf zijn en goed zorgen voor je hart!

Ik heb een nieuwe leuke baan waarbij de lat hoog ligt, maar doordat ik nu dingen benoem en uitspreek wordt de lat minder hoog. Geef ik mezelf tijd om te leren, fouten te maken en te weten dat het mag. Geef grenzen aan voordat ik ze bereik en zie dingen meer in het perspectief zoals het is, voel het.

Marlies, 35 jaar

Marlies, 35 jaar

Vanuit een Burn-out kwam ik terecht bij Labyrint training in Deventer. Al bij het intakegesprek met Alice had ik het gevoel en het vertrouwen dat ik op de juiste plek zat. Ik was al een jaar ziek thuis en had het gevoel stil te staan en niet verder te kunnen komen. Vermoeidheid, somberheid, piekeren en het gevoel nutteloos te zijn maakte dat ik mij steeds meer terugtrok en contacten met andere mensen ging vermijden.

Door mijn werk ervoer ik erg veel stress, werkdruk en maakte ik veel overuren. Ik kreeg lichamelijke klachten en sliep erg slecht maar negeerde deze signalen om het rustiger aan te doen, tot ik uitviel en toch ineens thuis kwam te zitten.

Ik moest veranderen maar wist niet hoe ik dat moest aanpakken. Het was fijn om te horen dat er geen lange wachttijd was om te starten dus ik kon gelijk aan de slag. De gesprekken met Alice gaven mij inzichten in mijn gedrag en handelen en zo werd mij duidelijk waarom ik de dingen doe zoals ik ze altijd heb gedaan. Wat dat voor mij opleverde en wat mijn verwachtingen waren. Dat ik mijn perfectionisme los kan laten en dat ik niet voor alles verantwoordelijk kan zijn. Dat ik wel wat liever voor mezelf mag zijn omdat ik het waard ben.

De gesprekken met Cyril waren soms erg confronterend. Door zijn open houding en directheid hield hij mij een spiegel voor en werd mij steeds meer duidelijk hoe ik invloed kon uitoefenen op moeilijke situaties. Meestal had ik een afwachtende houding in mijn contacten en ging al snel mee met de mening van anderen. Had zelf wel een mening maar durfde deze niet snel te uiten en raakte daardoor steeds meer verstrikt in ingewikkelde situaties die ik zelf uiteindelijk veroorzaakte.
Hij leerde me om weer naar mijn lichaam te luisteren en te voelen wat het zegt. Wat mindfullnes kan doen en hoe belangrijk het is om bij je zelf te blijven. Door zijn humor en Brabantse inslag hebben we ook vaak kunnen lachen wat een verademing was.

De EMDR behandelingen van Alice waren zeer bijzonder om te ervaren en te merken wat het doet. Ik ben op een kruispunt in mijn leven beland en wist niet welke richting ik op moest. Door de gesprekken met Alice en Cyril heb ik zoveel zelfvertrouwen gekregen dat ik de keuze heb gemaakt om af te slaan in plaats van rechtdoor en daar ben ik ze oprecht dankbaar voor. Ik voel de kracht en energie weer stromen en heb vertrouwen in de toekomst.

Anoniem

Anoniem

De kracht van Labyrint is dat men bij mensen het vertrouwen in eigen kunnen stimuleert. Als het vertrouwen in eigen kunnen, zowel lichamelijk als mentaal, terugkomt dan nemen mensen het heft weer in eigen handen en daar gaat het vaak om. Bovendien komen er dan ook veelal weer goede oplossingen in zicht. Daarnaast wil Labyrint samenwerken met je als opdrachtgever, op zich logisch maar lang niet altijd een gangbare praktijk.

Hennie op de Woerd

Hennie op de Woerd
arbeidsdeskundige

Bij Labyrint Training vind ik een bedrijf dat mij continuïteit biedt. Ik bedoel daarmee dat er geen wisselingen zijn in behandelaren, in vergelijking met het reguliere systeem waar veel onduidelijkheden zijn, vaak weinig voortgang is en je er niet achter komt waar de stagnatie vandaan komt.
Er zijn hier geen wachttijden en veel overlegmogelijkheden. De trainers zijn slagvaardig en hebben een focus op het belang naar terugkeer naar werk, zonder het belang van de cliënt uit het oog te verliezen. Ik vind daar deskundigheid, creativiteit en maatwerk. We zitten op één lijn. Zij bieden snelle resultaten en staan open voor mijn input. Er is intensieve samenwerking als dat nodig is.

Gevraagd en ongevraagd is er contact. Zij bellen zelf ook als zij dat nodig vinden. Het is geen zwarte doos waar ik wat instop. Ik weet wat ik aanlever en heb tussentijds de mogelijkheid om bij te stellen. Dat is fijn.

Labyrint Training werkt efficiënt omdat ze mensen stimuleren om over hun situatie na te denken en hen prikkelen om oplossingen te bedenken. Daar zijn ze sterk in. Ze durven de aspecten aan te pakken waarop het schuurt. Dat is niet altijd aardig. Ik vind dat een goede aanpak. Ik vertel mijn cliënten dan dat zij dit doen om je tot een andere visie te brengen in je eigen functioneren en eigen rol in de problematiek.

Er is een open relatie. Ik kan gewoon zeggen wat ik vind zonder dat ik daarbij het gevoel heb dat ik iemand voor het hoofd stoot. Het loopt lekker met goede en blijvende resultaten.’

Peter van den Boom

Peter van den Boom
Bedrijfsarts bij HumanCapitalCare BV

Ergens eind 2017 vroeg iemand aan mij toen ik voor mijn werk stond hoe het met mij ging?
Er knapte iets in mij en van het een op het andere moment was ik een emotioneel wrak. Ik verkeerde in een niet stopbare huilbui en niemand in de wereld was zo zielig als ik. Dat van het ene op het andere moment was iets dat ikzelf dacht, maar het was het resultaat van een lange tijd roofbouw op mijzelf plegen en diverse andere omstandigheden. Ik ben direct naar de huisarts gegaan en op de vraag hoe zij konden helpen wilde ik slaapmiddel en pijnstillers, want ik was werkelijk helemaal op.

Na een periode van slaap en rust kon ik snel bij een maatschappelijk werkster terecht welke in ieder geval een luisterend oor had. Zij was ook een van degene die mij adviseerde niet per 2 januari te gaan werken omdat ik hier niet aan toe was. Hoewel ikzelf zo snel mogelijk terug wilde om te gaan werken, het bedrijf had mij toch wel echt nodig was mijn idee, ben ik via de bedrijfsarts in contact gekomen met Labyrint. Na diverse obstakels is het traject van hulp begonnen ergens in april.

Een intensief traject volgde waarin ik van alles meemaakte maar alles met als doel te herstellen en mijzelf te herontdekken. Eerst was het natuurlijk kennismaken en vertrouwen krijgen in elkaar. Dit verliep bijzonder snel, met veel lof aan Alice en Cyril, die mij in alle rust telkens weer op het goede spoor brachten. Huilen, lachen, begrip, onbegrip, confrontatie etc maar vooral bouwen aan vertrouwen in mijzelf. Het gevoel dat ik belangrijk ben en niet voor een ander maar voor mijzelf. Dit is wat er met veel geduld en liefde telkens weer gedaan werd. Rondom het re-integratie proces met mijn werkgever is er ook van alles gebeurd wat eigenlijk niet zou moeten of kunnen. Ook hier ben ik erg goed begeleid door Cyril.
Ik ben al een tijdje klaar met behandelingen maar kom nog wel een keer per 3 weken in een soort van praatgroep. Ik noem het wel eens de After Sales Service van Labyrint. Praten met deelgenoten over waar je tegen aan loopt als je weer “normaal “ wilt gaan functioneren, maar ook het niet in een keer weer helemaal los gaan in de grote wereld.
Het team van Labyrint Training heeft mij meer dan fantastisch bijgestaan op het moment dat ik dacht dat het allemaal niet meer goed zou komen. Was ik er zonder hun gekomen tot waar ik nu ben? Vast wel want niet iedereen kan bij hun terecht, maar het heeft mij wel geholpen en een warm gevoel gegeven en dat zal altijd blijven.

Rob, 56 jaar

Rob, 56 jaar

Labyrint Training biedt een professionele en daadkrachtige aanpak. Ze hebben kennis van zaken en schromen niet om duidelijk te zijn naar zowel de werkgever als de werknemer. Ze zijn onafhankelijk en objectief. Er zijn korte lijnen, geen tussenpersonen en ze zijn betrokken. Mijn ervaring is dat er professioneel gekeken wordt naar het gezamenlijke belang van zowel de werknemer als de werkgever. We hebben een paar pittige casussen ingestuurd en krijgen van de betrokken medewerkers zeer positieve terugkoppelingen. Medewerkers nemen zelf weer de regie in handen. Ze geven mij terug dat ze het als erg prettig ervaren dat er ook na de interventie nog een ‘open lijn’ blijft bestaan. Ook na afronding van de interventie is er back-up. Geen einde, blijvend resultaat! Het waren voor ons succesvolle interventies.

Jeannet Konijnenberg
HRM Goudappelgroep BV

Op het moment dat ik in een diep dal zat ben ik in contact gekomen met Labyrint Training. Via het officiële traject (via de huisarts) kwam ik niet verder, wat me radeloos maakte.
De lijst met klachten was dusdanig lang, dat ik op een punt kwam dat ik me afvroeg of en hoe ik daar ooit uit zou komen. Er is niets vervelender dan op zo’n punt te komen.
Labyrint Training was voor mijn gevoel de laatste redding. Vanaf de eerste gesprekken kreeg ik het idee dat ik begrepen werd en zij me écht vooruit zouden kunnen helpen.
De vele afspraken, telefonische gesprekken en mailtjes, het was nooit teveel gevraagd. Door professionele coaching, spiegeling en gedragsverandering heb ik, met pieken en dalen, de weg omhoog gevonden.
Gedurende het traject heb ik handvatten mee gekregen, die ik de rest van mijn leven gebruiken kan. Inmiddels kijk ik weer met vertrouwen naar de toekomst en daar ben ik Alice en Cyril erg dankbaar voor.

Anoniem