Labyrint Training

Over Labyrint Training

Eigenaren

Laura, Alice en Cyril zijn de eigenaren van Labyrint Training. We zijn begonnen in Deventer met cognitief gedragsmatige groepsinterventies. Dit bleek al snel niet bij ons te passen en hebben er maanden over gedaan om een ander, nieuw concept te ontwikkelen. Wij konden ons niet meer vinden in gestandaardiseerde interventies.

Visie

Wat zijn we dan wel gaan doen? Wat past nou wel bij onze visie op hulpverlening. We zijn begonnen door alles wat als ballast wordt ervaren door ons maar ook door cliënten los te laten. In volledige vrijheid en onafhankelijkheid dat doen wat bij ons, maar ook bij cliënten en verwijzers past. Dat blijkt heel divers te zijn. Deze zoektocht was niet eenvoudig. Wij hebben ons dan ook als doel gesteld om zoveel mogelijk dicht bij onszelf, bij onze cliënten en klanten te blijven.

Wij weten op voorhand niet wat goed is voor een ander. Daar zijn we ons erg van bewust. Bij elke cliënt gaan we opnieuw de zoektocht aan wat past en wat aansluit.

 

Leren

Dat betekent dat je van vele markten thuis moet zijn, en persoonlijke ontwikkeling van onze specialisten is dan ook een must. Wij werken dan ook alleen met mensen die ‘het bekende’ los durven laten en open staan voor alles wat anders of nieuw is. Dat houdt ons scherp, nieuwsgierig en leergierig.

Elke cliënt is een nieuwe uitdaging en niet meer van hetzelfde.

Dat klinkt wazig en onduidelijk……. ja en nee. Door iedere keer weer open te staan voor diegene die tegenover je zit, door elke keer weer samen met de cliënt op zoek te gaan naar zijn of haar manier van verandering of ontwikkeling wordt het eigenlijk heel snel concreet en duidelijk…. omdat het past!

 

Gelijkwaardigheid

Dat neemt niet weg dat wij ook scherp zijn op wat we zien in gedrag, en dat wij duidelijkheid hierover niet schuwen. Ook als dit soms pijnlijk is. Prikkelen en spiegelen zijn hierin dan ook toverwoorden. Dat kan soms wat afschrikken, maar zal vrijwel altijd leiden tot persoonlijk inzicht. Hierbij is gelijkwaardigheid en vertrouwen tussen cliënt en specialist een must. Er moet sprake zijn van een persoonlijke verbinding om gedragsverandering te kunnen realiseren. Je mag van ons dan ook verwachten dat ook wij kwetsbaar en aanspreekbaar zijn. Anders kan er geen sprake zijn van gelijkwaardigheid.

 

Nieuwsgierig?

Hoe dit eruit ziet in de praktijk leest u bij ‘onze werkwijze‘. Want werkt dit ook? Dat is een belangrijke vraag.

Van welke markten wij thuis zijn leest u onder het kopje ‘kennis’.

Wij hopen u als lezer van deze website nieuwsgierig te hebben gemaakt naar onze ‘anders dan andere’ manier van werken en nodigen u uit om de website verder te lezen en of contact op te nemen om hier meer over te weten te komen.

 

Ons team met specialisten

Bewegingsdeskundige Nader in te vullen

Lees meer

Bekijk alle specialisten

Labyrint Training